Over Dukebox

PRODUCTIEHUIS DUKEBOX

DUKEBOX is hét productiehuis voor urban & hiphop in Den Bosch. Een broedplaats, een netwerk en een homebase voor iedereen die actief is in de Bossche urbanscene. Al staat Den Bosch niet bekend als ‘urban stad’, de urban cultuur leeft volop. Uitverkochte hiphopfeesten en festivals, zelfstandige breakdancescholen met meer dan 150 leerlingen, urban professionals die als artiest én docent heel het land doorreizen tot steeds meer legale muren voor street art! DUKEBOX is trots op deze ontwikkeling en brengt de scene samen om gezamenlijk tot the next level te komen.

HOE DOEN WE DAT?

DUKEBOX kent de drie ‘P’s die staan voor Platform, Projecten en Plek.

Platform: DUKEBOX verbindt de Bossche urban initiatieven en actievelingen. Hierdoor ontstaat een sterk en breed netwerk wat leidt tot meer samenwerking, kruisbestuiving en het maken van een gezamenlijke vuist. Als platform zorgt DUKEBOX ook dat er één aanspreekpunt is zodat de urban scene makkelijk te vinden én te bereiken is.

Projecten: DUKEBOX realiseert projecten met samenwerkingspartners uit of buiten de urban scene. Want met een netwerk binnen en buiten de (provinciale) urban scene kan DUKEBOX de nodige kennis, ervaring en actievelingen uit de urban scene inzetten bij de meest uiteenlopende projecten (van een showcase op EMOVES tot urban dans bij de Bosch Parade en van een urban stage op B*THERE Festival tot het inrichten van InspiratieLab bij zorginstelling Cello).

Plek: DUKEBOX pleit voor een fysieke broedplaats voor urban talent en een verzamelplek voor iniatieven en organisaties die zich bezig houden met urban cultuur. Een plek om te werken, voor ontmoeting, inspiratie, ontspanning en talentontwikkeling.. Een thuis voor de urban scene!

infographic_enquete

 

STICHTING

Dankzij Huijbregts Notarissen is DUKEBOX een officiele stichting.

Missie

DUKEBOX promoot en professionaliseert de Bossche urban cultuur door samen met urban actievelingen en liefhebbers een plek, platform en projecten te creeeren.

Visie

DUKEBOX maakt Den Bosch tot dé urban stad van Noord Brabant.Een inspirende omgeving waar urban (mogelijk)makers, actievelingen en liefhebbers zich thuis voelen, ontzorgd worden en zich kunnen ontwikkelen van jong talent tot professional. DUKEBOX maakt Den Bosch tot een stad waar hiphop erkent als belangrijke subcultuur wordt en urban een volwaardige kunst- en sportdiscipline is.

Kernwaarden

  • Respect, begrip en bewondering
  • Love, peace, unity & having fun
  • Each one, teach one
  • Persoonlijke groei en talentontwikkeling

Bestuur

Lidwien van Noorden (voorzitter)

Rogier van Hout (secretaris)

Etienne Lieben (interim-penningmeester)