Urban Movement Festival 2017

Dukebox organiseerde in samenwerking met ’S-PORT het Urban Movement Festival op vrijdag 19 mei in het World Skate Center in ’s Hertogenbosch

Festival én wedstrijd
Het Urban Movement Festival (UMF) is de wedstrijd voor urban talent tussen 12 en 18 jaar in ’s-Hertogenbosch. Het evenement bood een uniek podium voor de opkomende generatie urban artists en sporters. Het evenement gaf het publiek een totaalbeleving van een festival in plaats van een wedstrijd gestoelt op de ouderwetse talentenjacht.

Voor de wedstrijd konden bezoekers tijdens UMF deelnemen aan workshops op het gebeid van urban arts en sports zoals breakdance, tricking en graffiti. De jongeren die deelnamen aan de wedstrijd traden op voor het publiek een professionele jury. De winnaar won €50 euro en een videoclip.

Indrukwekkend randprogramma
Daarnaast was er een indrukwekkend randprogramma met een demo van skateboarder Sascha Büttner, die op internationaal niveau in de vert ramp zijn kunsten liet zien. Verder was er een unieke freestyle-battle tussen de breakdancers van Cypher Active, stand up dancers Macacinho en Paranojja en trickers,Team Asura, waarbij deze urban disciplines tegen over elkaar stonden. De avond werd in stijl afgesloten door DJ Kevanova en de upcoming rapper Keje, die onlangs zijn nieuwe single ‘Trots’ lanceerde.

Voortraject
Met een voortraject bestaande uit lessen op diverse scholen en jongerencentra in breakdance, tricking, rap en graffiti maakten jongeren kennis met urban en konden ze aan een act werken waarmee ze deelnamen aan het UMF.

Leave a Reply