Woordlustig

BiEB Den Bosch en Dukebox presenteren: WOORDLUSTIG: #2

WOORDLUSTIG is hét podium en platform voor spoken word in Den Bosch.

Op zaterdag 8 september om 20:00u vindt de 2e editie plaats bij RUW in de BiEB. Met grote namen als Gerson Main, Guus van der Steen en de ‘Woordlustigen’; de lokale talenten met verschillende kunstdisciplines als achtergrond, is het programma goed gevuld. Naast optredens met een hoofdrol voor taal wordt deze editie ook aangekleed met visuele poëzie door de VJ’S van A Visual Conspiracy.

Entree: 
VVK: €4,-  (bestel direct tickets) / Aan de deur €5,- - Deur open: 20:00u - Aanvang: 20:30u

Platformleden

Niek Lathouwers

Niek Lathouwers is één van de gezichten van Skumbek. Deze poetische alleskunners omschrijven zich als volgt: “Ultraviolet omdat er meer schuilt achter hun woorden en muziek. Melodieën die karmijnrood kleuren nadat ze verleidelijk gezongen zijn. Lentegroen vanwege de thema´s waarover word gesproken en gerapt. Wit omdat hiphop, performance en rock een onbeschreven blad zijn als het om de Nederlandse taal gaat. En magenta omdat kunst uitgesproken mag zijn.”

Marion Kerkhof

Marion Kerkhof is al een goede twintig jaar bezig met poëzie. Met de straat als school en mc’s als Tupac en de mannen van Wu Tang Clan als docenten werd een sterke basis voor haar als poëet gelegd. Van dicht tot rap en Engelstalig naar Nederlandstalig. Na flink wat open mics en lokale optredens kwam een schrijversblok. Sinds kort heeft ze deze doorbroken en verwoord ze haar pijn, verdriet en ellende in pure teksten. Niks vrolijks dus, meer wel herkenbare en oprechte spoken word.

De Bruwelijke

De Bruwelijke (voorheen bekend als d’Blo) is MC en frontman van the cult of Aggemar. Van jongs af aan schreef hij al alles van zich af, geinspireerd door de osdorp posse begon hij rijms te schrijven en later begon hij ook te rappen. De teksten van de Bruwelijke zijn door zijn leven gegrepen en daardoor zijn ze ietwat duister, donker, kritisch en rauw te noemen, verwacht van hem absoluut geen onderwerpen over regenbogen, eenhoorns en lang leve de lol in de club met drank en drugs.

Tweedehans

Tweedehans (Hans Mol) is een 29 jarige een Bossche Zeeuw met een mening. Hij komt uit de hiphop scene en dan vooral uit de wereld van het freestylen. Zijn naam komt voort uit de verandering die hij als persoon heeft meegemaakt. Hij is maatschappijkritisch en houdt zijn medemens graag een spiegel voor. Verder noemt Tweedehans zichzelf een rustige em gevoelige jongen. Geniet van deze nihilistische nomade en laat je meenemen op reis in woorden.

Joris Branderhorst

“Joris is iemand met passie en vuur in zijn hart.”, aldus zijn vriendin. Ook zijn ouders spreken vol lof over hem. Klasgenoten omschrijven hem als intelligent, behulpzaam, een goede spreker. En spreken doet hij zeker. Op persoonlijke wijze neemt Joris je bij de hand. Langs alledaagse verhalen naar het grote, onbekende. Tweestrijd is hierin een leidend thema. Een ding is zeker: Daar waar twijfels en onzekerheden zich van de situatie de baas maken, komt het uiteindelijk altijd neer op dat onderbuik gevoel.”Volg het hart blindelings als dat moet, volg het hart”

Babs Post

Haar naam is Babs Post, een 19-jarige dame uit Rosmalen. Ze vertelt graag over bepaalde onderwerpen gegoten in een mooi verhaal, zoals de tijd, angsten als klein kind, social media etc. Met Kunstbende heeft ze eerder optreden op Mundial en ze heeft bij meerdere kleine evenementen van de Muzerije opgetreden. “Het was een toffe ervaring toen ik bij de gemeente mocht optreden!” vertelt Babs. Tijdens haar stage bij Studi073 organiseerde ze een poëzieavond genaamd Poetry out Loud.

Spelfout (solo)

‘Als je de regels volgt, speel je het spel fout’. Spelfout steekt herkenbare thema’s in een rauw jasje. Zijn inspiratie komt van de straat en uit de achtbaanrit die het leven heet.